Järviseutu – Matkailu & alennuskoodit

Päijänne

Päijänne on Suomen toiseksi suurin järvi

Päijänne ja Päijätsalo

Päijänteen kauneuden ja puhtauden pääset kokemaan veneillen ja tutustuen jyrkkien kallioiden, hiekkaisten harjujen ja pienten luotojen muodostamaan saaristokokonaisuuteen – Päijänteen kansallispuistoon.

Päijänne sijaitsee Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakuntien aluueella. Päijänne on 119 kilometriä pitkä ja leveimmmillään 28 kilometriä. Päijänteen pinta-ala on 1118 km2. Päijänteen laskujoki Kymijoki virtaa Suomenlahteen.

Päijänne karttaPäijänne ulottuu Päijät-Hämeessä Padasjoen, Asikkalan ja Sysmän kuntien alueelle ja Keski-Suomessa Kuhmoisten, Jämsän, Joutsan, Luhangan, Muuramen, Toivakan ja Jyväskylän kuntien alueelle. Padasjoen, Asikkalan ja Sysmän kuntien alueella, Päijänteen eteläosassa sijaitsee Päijänteen kansallispuisto.

Päijänteestä on kolme kanavayhteyttä. Pohjoiseen johtaa Keiteleen kanava, jota pitkin pääsee Keiteleelle. Etelään johtaa Vääksyn kanava, joka vie Lahden Vesijärvelle. Kalkkisten kanavalta pääsee Asikkalanselältä Ruotsalainen-järven Hopeaselälle. Suunnitteilla on myös ollut uusi kanava, joka yhdistäisi Kymijoen vesistön mereen. Vaihtoehtoina ovat olleet vesistön yhdistäminen Keiteleen kautta Savon kanavan tai Päijänteen eteläpäästä Mäntyharjun kanavan yhdistäminen Saimaaseen ja sieltä edelleen Saimaan kanavaa pitkin merelle. Päijänn olisi myös mahdollsta yhditää mereen suoraan kanavoimalla Kymijoki Suomenlahteen asti. Toimiin ei kuitenkaan vielä ole ryhdytty.

Päijänne on suosittu veneilykohde

Päijänne on Suomen pisin järvi, joka halkoo Etelä-Suomen kahtia. Päijänteellä riittää veneilyreittejä lyhyemmistä veneretkistä koko järven kattaviin venematkoihin. Pisimmillän voit tehdä venereissun Lahdesta Jyväskylään saakka. Veneilyn lisäksi Päijänteellä voit harrastaa muitakin vesilajeja, kuten melontaa, uimista, kalastusta, purjehtimista ja talvisin talvilajeja.

Pojoisesta voit tehdä venereitin esimerkiksi Jämsän Hulkkionlahdelta ja suunnata sieltä kohti Keitelettä aina sen pohjoisimpaan kohtaan asti. Etelässä voit suunnata kohti Vääksyä ja loppujen lopuksi päätyä Lahteen asti. Päijänteen kansallispuisto sijaitsee Päijänteen eteläpäässä ja se onkin mainio stoppi veneilyreissulla. Suurimmaksi osaksi Päijänteen kansallispuisto on saavutettavissa vain vesiteitse. Jos et ole omalla veneellä tai vuokraveneellä liikenteessä, voit aina tutustua Päijänteen upeisiin maisemiin ja luonnonkohteisiin lähtemällä risteilylle. Päijänteellä järjestetään lukuisia erilaisia risteilyjä, jotta kaikki pääsisivät nauttimaan järvimaisemista parhaimmillaan.

Kymijoen vesistön pursiseuroja

Voit hakea jäsenyyttä Kymijoen vesistön pursiseuroihin ja venekerhoihin ja viedä veneily tai purjehdusharrastuksesi uudelle tasolle.

Asikkalan pursiseura.fi
Heinolan pursiseura.fi
Hollolan Veneseura
Jämsän Pursiseura
Lahden Purjehdusseura.fi
Lahden Venekerho.fi
Pohjois-Päijänteen Pursiseura.fi
Tehin Pursiseura
Vaajakosken Veneilijät

Päijänteen kansallispuisto

Päijänteen kansallispuisto sijaitsee eteläisellä Päijänteellä. Kansallispuisto koostuu lähes viidestäkymmenestä saaresta ja luodosta, jotka ovat rakentamattomia sekä osista asutettuja saaria.

Päijänteen kansallispuisto soveltuu vesiretkeilyyn ja lähes kaikki puiston alueet ovatkin tavoitettavissa vain vesiteitse.

Päijänteen kansallispuisto_2

Päijänteen kansallispuisto nuotio