Järviseutu – Matkailu & alennuskoodit

Keitele

Keitele järviKeitele järvellä vallitsee luonnonrauha, hiljaisuus ja sen vedet ovat kirkkaita ja kalapaikat rauhaisia. SIksi Keitele onkin kalastajan keidas!

Keitele on Keski-Suomen toiseksi suurin järvi. SIllä on pinta-alaa 494 km2 ja se on pituudeltaan noin 85 kilometriä. Keiteleen rannalla sijaitsevat sijaitsevat Äänekosken ja Viitasaaren kaupungit sekä Konneveden ja Vesannon kunnat.

Keiteleen ja Päijänteen yhdistää viisi kanavaa: Paatela, Kapeekoski, Kuusa, Kuhankoski sekä Vaajakoski. Keiteleen ja Konneveden välillä taas kulkee Neiturin kanava.

Kirkasvetinen Keitele on kalastajien unelma

Keiteleen vedenlaatuluokitus on hyvä, paikoittain myös erinomainen. Pohjois-Keiteleen kalastusalueeseen kuuluu Viitasaaren puoleiset vedet. Ylä-Keiteleen kalastusalueeseen taas Pihkurin ja Paanalanselän allas, joka on syvä ja lähes saareton.

Keitele tarjoaa kalastajille hyvät apajat hauelle, ahvenelle, kuhalle, muikulle ja taimenille. Kaislikkolahdet, kapeikot ja karikot ovat parhaita haukipaikkoja. Muikkukannat ja taimenet viihtyvät etenkin Pihkurinselällä.

Ala-Keitele:

Parhaat apajat Hauelle, ahvenelle ja kuhalle. Kalapaikat on helppo paikantaa, sillä karikot erottuvat selkeästi syvistä vesistä. Kaislikkolahdilta, karikoilta ja kapeikoilta bongaat helpoiten hauet.

Keski-Keitele:

Alueella on upeita kalapaikkoja, sillä vedestä nousee jyrkästi matalia karikoita ja kiviryppäitä. Kuha, hauki ja ahven viihtyy näillä seuduilla. Vetouistelijoile täältä löytyvät myös taimenet.

Ylä-Keitele:

Ylä-Keiteleeltä löytyvät alueen syvimmät kohdat. Matalista lahtivesistä pääset naaraamaan lahnaa ja säynettä, muikkua, taimenta ja madetta.

Keiteleellä on helppo liikkua ja veneen saa laskettua vesille useammissa paikoissa etenkin Pohjois-Keiteleellä. Sieltä löydät myös runsaasti satamia, taukopaikkoja, joissa myös laavut.